Samsung introduceert Galaxy XCover Pro: slanke, ruggedized en bedrijfsklare smartphone

Samsung heeft de XCover Pro geïntroduceerd, de opvolger XCover 4s. Dé ultieme ruggedized smartphone, speciaal ontworpen en gemaakt voor veeleisende gebruikers. Gemaakt voor gebruik in extreme omstandigheden en dankzij Samsung Knox is hij zowel hardware- als softwarematig beveiligd. Bestel hem nu al bij bussies!

Met zijn hoogwaardige ontwerp, zakelijke functies en krachtige oplossingen biedt de Galaxy XCover Pro klanten de perfecte balans tussen stijl en productiviteit

Stijlvol en robuust

De XCover Pro is een 6,3-inch toestel met een FHD+ Wet Touch en Glove Mode scherm. Hiermee is het toestel bedienbaar met handschoenen of in de regen. De XCover Pro is gebouwd en getest volgens MIL-STD-810G, een militaire standaard die aangeeft hoe robuust een smartphone is. Ook is hij water- en stofbestendig en bestand tegen vallen tot 1,5m.

Met nieuwe functionaliteiten zoals twee programmeerbare knoppen, de mogelijkheid tot Pogo-aansluiting, een dubbele camera, Exynos 9611 2.3GHz Octa-core processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslag (uitbreidbaar tot 512GB) en verwisselbare accu van 4050 mAh, is de XCover Pro een flinke upgrade ten opzichte van de XCover 4s.

Samsung Knox: uitgebreide beveiliging voor professionele smartphones

Uit gemak gebruikt u hoogstwaarschijnlijk dezelfde smartphone voor werk en privé. Met Samsung Knox houdt u beide gescheiden op dit apparaat. Verder kunt u met Knox meerdere smartphones managen. Knox is een geavanceerde beveiliging die is ingebouwd in de hardware en software van de nieuwste Samsung smartphones. Bovendien is Knox gecertificeerd door overheden en goedgekeurd voor gebruik in zwaar gereguleerde professionele omgevingen.


Samsung introduceert Galaxy XCover Pro: een slanke, duurzame en bedrijfsklare smartphone

op 14-01-2020DELENPrinten

Samsung heeft vandaag de nieuwe Galaxy XCover Pro onthuld, een smartphone die is ontworpen en gebouwd voor werknemers in verschillende bedrijfstakken over de hele wereld. De Galaxy XCover Pro herdefinieert de zakelijke smartphone en levert een robuust, maar stijlvol apparaat voor zowel front- als backoffice en op de werkvloer. De smartphone bouwt voort op de hoogwaardige functies van de Samsung Galaxy-smartphones, waaronder een meeslepende beeldschermervaring, een duurzame batterij en de bescherming door het Samsung Knox-beveiligingsplatform. Dit toestel is uitgebreid met unieke mobiliteitsoplossingen van partners voor een breed scala aan bedrijfssituaties, inclusief het vermogen om de recent aangekondigde walkietalkie-mogelijkheid te integreren in Microsoft Teams.

De Galaxy XCover Pro is een weerspiegeling van Samsungs verhoogde investering en toewijding aan de B2B-markt”, zegt Erik Seure, Head of Sales en Marketing B2B Mobile bij Samsung Benelux. “We geloven dat de zakelijke mobiliteitsmarkt rijp is voor transformatie. We zijn van plan om de leider te zijn in het pionieren van een open en collaboratief mobiel platform voor de volgende generatie personeel die digitaal werkt.

Microsoft en Samsung hebben een lange geschiedenis in het samenbrengen van de beste hardware en software om de uitdagingen van onze klanten op te lossen”, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “De krachtige combinatie van Microsoft Teams en de nieuwe Galaxy XCover Pro bouwt voort op deze samenwerking en biedt frontline-werknemers overal de technologie die ze nodig hebben om meer samen te werken, evenals productiever en veiliger te zijn.

Een apparaat dat stijl en duurzaamheid aan het werk zet
Samsung daagt de status quo uit met een nieuwe mobiele telefoon die is geoptimaliseerd voor een breed scala aan industrieën, waaronder detailhandel, productie, de gezondheidszorg en logistiek. Met zijn dunne en lichte vorm biedt de Galaxy XCover Pro veel meer dan een traditioneel bedrijfsapparaat: het is het stijlvolste en slankste alles-in-één mobiele apparaat op de markt.

De smartphone is IP68 water- en stofbestendig, bestand tegen vallen tot 1,5 meter, zelfs zonder behuizing, en is MIL-STD 810G-gecertificeerd voor betrouwbare bescherming tegen extreme hoogte, vochtigheid en andere zware omgevingscondities. Ondersteuning voor het opladen van Pogo-pennen en compatibiliteit met oplaaddocks van derden zorgen ervoor dat de telefoon is opgeladen zodra de werkdag begint en de accu van 4.050 mAh meegaat tot lang na het einde van de dag. Voor tijden dat er nog meer vermogen nodig is, is de accu vervangbaar: stop er gewoon een reserve in en ga door.[1]

Met de Galaxy XCover Pro kunnen gebruikers hun ervaring met twee programmeerbare toetsen aanpassen om persoonlijk gecreëerde commando’s te maken. Deze functionaliteit maakt gecompliceerde workflows eenvoudig, zodat gebruikers de scanner kunnen openen, de zaklamp kunnen inschakelen of een CRM-app kunnen starten zonder door apps of menu’s te bladeren of zelfs naar het scherm te kijken.[2]

Tot slot heeft Samsung door het verwijderen van de fysieke startknop de elegantie en eenvoud van het telefoonontwerp verbeterd, met behoud van zijn robuustheid. De Galaxy XCover Pro biedt een helder, edge-to-edge 6,3-inch FHD+ Infinity Display met een verbeterd touchscreen dat in alle omstandigheden werkt, zelfs in de regen of sneeuw. Voor gebruikers in de buitenlucht maakt de handschoenmodus gebruik met handschoenen aan mogelijk en de nieuwe spraak-naar-sms-functie biedt realtime dicteren en berichten versturen voor eenvoudige, handige communicatie.[3]

Volledige veldoplossing aangedreven door het Samsung Partner-ecosysteem
De Galaxy XCover Pro kan aan alle behoeften van de mobiele onderneming voldoen en biedt alles wat klanten van Samsung mogen verwachten. Professionals en veldwerkers kunnen genieten van hun favoriete mobiele mogelijkheden uit het brede partnerecosysteem van Samsung, waardoor het gemakkelijker wordt om inventaris direct te beheren, betalingen te verwerken en onderweg te communiceren.

De Galaxy XCover Pro is push-to-talk ready met zijn twee programmeerbare toetsen, zodat gebruikers de hele dag door met iedereen in contact kunnen blijven met een simpele druk op de knop, inclusief het hoofdkantoor, dispatchers of verschillende teamleden ter plaatse. Om het voor collega’s gemakkelijker te maken om met elkaar te communiceren, werkte Samsung nauw samen met Microsoft om Microsoft Teams te introduceren: de nieuwe walkietalkie-mogelijkheid op de Galaxy XCover Pro, waarmee het de eerste partneroplossing is om de push-to-talk-functie te gebruiken.

Samsung biedt werknemers in alle bedrijfstakken ook mobiele oplossingen die helpen bij het uitvoeren van dagelijkse taken via software- en hardware-oplossingen van Infinite Peripherals, KOAMTAC, Scandit, en Visa. Retailpartners kunnen de inventaris bijhouden en betalingen verwerken met de beschikbare barcodescanning. Ze kunnen profiteren van kant-en-klare mobiele point of sale (mPOS) waarvan de betaalmodules beschikbaar zijn op basis van SDK voor leveranciers van mPOS-oplossingen.

Galaxy XCover Pro heeft ook Samsung POS, een mobiele POS-oplossing die is goedgekeurd door het Tap to Phone-pilotprogramma van Visa. Deze gezamenlijke oplossing is van toegevoegde waarde voor verkopers doordat ze hiermee inzicht krijgen in betalingsvoorkeuren van consumenten. Ook neemt het de aan speciale POS-hardware weg met een eenvoudige softwareoplossing die betrouwbaar, gemakkelijk en veilig is. De geavanceerde softwareterminal van Tap to Phone bouwt voort op EMV-chiptransacties om dezelfde functionaliteit te genereren en tegelijkertijd gemoedsrust en zekerheid te bieden dat financiële gegevens veilig blijven. Consumenten kunnen in enkele seconden betalen door eenvoudig met hun contactloze kaart, telefoon of horloge op de Galaxy XCover Pro te tikken.

De Samsung Galaxy XCover Pro is een robuust retail-POS-platform voor een echte digitale transformatie in de detailhandel”, aldus Mary Kay Bowman, Visa Head of Seller Solutions. “De toepassingen voor bedrijven zoals de gezondheidszorg, luchtvaartmaatschappijen en restaurants zijn een goed voorbeeld van de manier waarop Visa samen met Samsung de toegang kan realiseren tot betalingservaringen die consumenten steeds vaker verwachten, ongeacht waar ze zijn.

Beveiliging op defensieniveau met ondernemingsvriendelijk beheer
Naast zijn robuustheid is de Galaxy XCover Pro ook gebouwd met gegevensbeveiliging in het achterhoofd. De gegevens worden beschermd door het gelaagde Samsung Knox-platform. Met Samsung Knox kunnen mobiele professionals profiteren van geavanceerde beveiligingsfuncties zoals hardware-backed-bescherming, gegevensisolatie en -encryptie en boot- en runtime-bescherming om ervoor te zorgen dat bedrijfsgevoelige informatie wordt beschermd tegen indringing, malware en andere bedreigingen. Het apparaat beschikt ook over een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning voor aanraakvrije toegang terwijl je aan het werk bent.

Met Samsung Knox kunnen grote ondernemingen het apparaat snel en eenvoudig instellen en aanpassen, en firmwareversies beheren, waardoor IT-beheerders controle over het beheer en de updates van hun apparatenpark hebben via Knox Configure en Knox E-FOTA. In de Benelux zal de Galaxy XCover Pro beschikbaar zijn als Enterprise Edition voor €509,-, met twee jaar marktbeschikbaarheid en vier jaar beveiligingsupdates om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Met de Galaxy XCover Pro blijft Samsung de lat hoger leggen voor bedrijfsklare technologie die overal en altijd kan worden gebruikt.

Samsung Enterprise Editions
De XCover Pro maakt onderdeel uit van het Enterprise Editions portfolio. Speciaal voor de zakelijke markt biedt Samsung deze speciale edities aan. Dit zijn de best beveiligde smartphones voor elke business. Hiermee verzekert de klant zich van veilig gebruik, eenvoudig beheer en optimale grip op hun mobiele omgeving. Deze totaaloplossing voor zakelijke telefonie is inclusief 4 jaar security- en firmware updates, 4 jaar E-FOTA on MDM en 4 jaar Knox Configure.

Galaxy XCover Pro specificaties[4]

Dimension159.9 X 76.7 X 9.94mm (218g)
Display6.3” FHD+, Wet Touch, Glove Mode
APExynos 9611 (2GHz Octa-core)
Memory4GB + 64GB, microSD up to 512GB
CameraSingle Front Camera: 13MP, FF, F2.0Dual Rear Camera: 25MP, AF, F1.7 + 8MP, FF, F2.2
Battery4,050 mAh, user replaceable, Fast Charging (15W)
OSAndroid 10.0
SIMDual SIM (EUR), Single SIM (NA)[5]
NFCNFC (EMV L1)
Augmented RealityGoogle AR Core
DesignFull Screen
RuggedIP68, 1.5m drop (MIL-STD 810G certified)
SensorAccelerometer, Proximity, Compass, Gyroscope
Pogo PinCharging only
Biometric SecurityFingerprint (side)
mPOSmPOS Ready
Hot KeyTwo Programmable Keys
Service LEDAvailable
[1] Extra accu wordt apart verkocht.
[2] Programmeerbare toetsen moeten afzonderlijk Knox-licentie aanschaffen.
[3] Spraak-naar-sms-bericht momenteel alleen beschikbaar met native sms in de Chinese, Engelse, Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse taal.
[4] Alle functionaliteiten, features, specificaties en andere productinformatie in dit document, inclusief, maar niet beperkt tot, de voordelen, ontwerp, prijzen, componenten, prestaties, beschikbaarheid en mogelijkheden van het product kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.
[5] Galaxy XCover Pro ondersteunt dubbele SIM-functionaliteit in Noord-Amerika via een toekomstige software-update zodra de service beschikbaar is.